integratieve coaching

Durf je te investeren in groei en ontwikkeling?

Neem de eerste stap en onderzoek of dit iets voor je is.

Integratieve coaching

Dit betekent dat ik werk vanuit verschillende psychologische benaderingen, waar ik door mijn opleiding Groundwork voor coaching de benodigde kennis over heb. Ik integreer de verschillende methodieken in één coachingstraject. Ik ben daarbij altijd zoek naar wat bij jou op dat moment van het proces past. Maatwerk dus.
Het houdt ook in dat ik niet alleen naar jouw klachtengebied kijk, maar naar je hele leven. Een holistische benadering dus. Dit wil bijvoorbeeld zeggen dat we ook aan de slag kunnen gaan met je lichaam, zodat je daar meer rust ervaart. Net wat belangrijk is voor jou.

Fragmentatie

Iedereen heeft in zijn leven negatieve ervaringen. Om dit voor jezelf behapbaar en dragelijk te maken, vindt er op onbewust niveau fragmentatie plaats. Dit betekent dat je een nare ervaring zó in je in je systeem opslaat, dat je er de minste last van hebt: in kleine stukjes, fragmenten. Ook bouw je onbewust muren om die pijn heen. Dat is heel normaal en het helpt je ook. Je kunt zo (voorlopig) door met je leven zonder dat je er al te veel last van hebt.

Maar soms word je getriggerd door iets wat er gebeurt en dan zit je direct weer in dat gevoel van vroeger. Ook kunnen deze ervaringen invloed hebben op je doen en laten van alledag. Dan zeg je of doe je iets waar je ook een beetje verbaasd over bent: ben ik dat?
Die nare ervaringen spelen op de achtergrond (en soms op de voorgrond) nog steeds een rol. Je bent er nog niet vanaf. Vaak als je ouder wordt, als je meer “ruimte” in je leven hebt of juist meer stress, kan die oude pijn boven komen.

Overigens kan het ook zo zijn dat er fragmentatie plaatsvindt door wat jou is aan gedaan, maar ook doordat je, bijvoorbeeld als kind, niet hebt gekregen wat je nodig had. Voor dit proces maakt dat geen verschil.

Hoe meer je je bewust bent van wat er gebeurt in je binnenwereld, hoe meer keuzevrijheid je krijgt in je doen en laten want je wordt veel minder gehinderd door oude gevoelens.

 

Deskundig

Christelijk

Betrouwbaar

Veilig

​     Going back in order to go forward

Contact

Lizette Roeleveld

 

Amersfoort

Telefoon: (06) 40 40 55 28

Email: lizette@liefleedenleven.nl

 

Meer weten?

website: © auke feenstra webdesign; vormgeving: © sophie prins